+31 (0) 40 25 67 850
    +32 (0) 49 19 51 911
icon_productlijn

Software

Digitable® Add-in

Speciaal voor het werken op bouwtekeningen heeft Digitable een profiel ontwikkeld binnen Bluebeam: De Digitable® Add-in. Dit profiel zorgt ervoor dat Bluebeam met een aangepaste interfeace wordt weergegeven. Daarnaast voegt de Add-in een fiks aantal functies toe aan het programma die voor een bouwcalculatie van vitaal belang zijn. De Digitable® Add-in omvat ook het zogenaamde gereedschapskistje; dit is een bibliotheek met alle veel voorkomende standaardmetingen die op de bouw van toepassing zijn.

Een gereedschapskistje voor elk vakgebied

De standaardmetingen bepalen niet alleen de verschijningsvorm van de meting, maar zijn tevens gekoppeld aan een codering. Een goed ingerichte bibliotheek (lees: gereedschapskist) werkt zeer productiviteitsverhogend omdat bepaalde kenmerken van een meting vooraf automatisch voor u worden ingevoerd. Voor vrijwel alle vakgebieden hebben wij een gereedschapskistje ontwikkeld met daarin enkel de tools die u gebruikt. Hierdoor blijft overzicht in het gereedschapskistje behouden. U ontvangt tevens een tool waarmee u uw bedrijfscodering kunt importeren en aan het gereedschapskistje kunt koppelen.

Pakket “Koppeling”

Met dit pakket kunt u naast slimme draaitabellen ook een dynamische koppeling leggen naar elke willekeurige Excel sheet. In combinatie met onze Excel begrotingssoftware én de daarbij horende Digitable® Add-in kunt u vanuit Bluebeam met een paar muisklikken een Excel-begroting samenstellen. Deze begroting is daarnaast optioneel te kopiëren naar uw eigen begrotingssoftware (bijvoorbeeld Ibis Trad). Zowel de aangepaste Digitable® Add-in alsmede de Excel-begrotingsopzet zijn in dit pakket inbegrepen.

Kenmerken pakket “Koppeling”

Naast de kenmerken van het pakket “Digitable® Add-in / Overzicht” wordt de volgende functionaliteit toegevoegd bij afname van dit pakket:

•  Een aangepaste meetbibliotheek waarin alle meetitems in de tool chest zijn
•  voorzien van een codering (om te koppelen naar begrotingssoftware)
•  De mogelijkheid om breedte, hoogte en dikte aan metingen toe te voegen
•  Een uitgebreide op uw situatie aangepaste begrotingssheet in Excel die
•  dynamisch is gekoppeld aan uw meetresultaten in Bluebeam

Toelichting Digitable® Add-in met uitbreidingspakketten

Snel, eenvoudig en deelbaar

Na het invoeren van de licentie gegevens en het lezen van een korte handleiding kan iedereen meteen met de software aan de slag. Het programmavenster is erg overzichtelijk en de werking van het programma is zeer eenvoudig. In 2 à 3 seconden heeft u vanuit Bluebeam een uiterst professionele uittrekstaat van uw gegevens op uw scherm.

Creëer slimme overzichten

Deze slimme EXCEL uittrekstaat heeft volledige “draaitabellen functionaliteit”. Er kan bijvoorbeeld een overzicht worden gecreëerd waarbij er aparte subtotalen worden berekend van alle meetregels op de “begane grond” en alle meetregels op de “verdieping”, keurig van elkaar gescheiden. Of… alle meetregels behorende bij de woonkamer gescheiden van bijvoorbeeld de keuken. Erg handig bij het maken van deelbegrotingen. Klaar om te printen of te delen via e-mail. De ontvangende partij, uw projectpartner, komt hiermee ook in het bezit van deze slimme EXCEL uittrekstaat. Een win-win situatie.

Overzichten op meerdere niveaus

De EXCEL overzichten worden voorzien van meerdere niveaus. Zo geeft een zeer eenvoudig overzicht zoals “onderwerp met totaal” al 2 niveaus. Namelijk een overzicht van alleen de “totalen” en een overzicht van alle “meetregels + de totalen”. Naarmate er meerdere draaikolommen worden geselecteerd neemt het aantal niveaus toe (zie bovengenoemde voorbeelden). U kunt met 1 simpele muisklik altijd “tokkelen” tussen de “totalen” en “detail” onderbouwing. Zelfs zeer ingewikkelde overzichten blijven op deze wijze bijzonder leesbaar.

Sla uw favoriete overzicht op als default

Uiteraard is het niet nodig om telkens opnieuw de lay-out van uw overzicht in te geven. U geeft eenmalig aan welke kolommen u wilt gebruiken en klikt op de knop “opslaan als default”. Bij een volgend overzicht wordt, door te klikken op de knop “laad default”, uw favoriete lay-out weer voor u opgeroepen.

Kies het juiste workstation
voor uw bedrijf

Vergelijk onze configuraties

Vraag vrijblijvend een offerte
aan voor hard- en software

Offerte aanvragen

ZIJ GINGEN U VOOR

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Laat hieronder uw mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.