+31 (0) 40 25 67 850
    +32 (0) 49 19 51 911
icon_productlijn

Software

Add-in voor elementgericht begroten in Excel

Onze Excel Add-in stelt u in staat op eenvoudige wijze een elementenbegroting op te stellen die dynamisch wordt gevoed door meetgegevens uit Bluebeam. Door de dynamiek loopt u niet het risico om wijzigingen over het hoofd te zien. Natuurlijk is het mogelijk de door de Add-in gegenereerde begroting uit te breiden met extra regels.

Digitable® Conversiesoftware

Onze in eigen huis ontwikkelde Conversiesoftware zorgt ervoor dat u uw meetgegevens uit Bluebeam binnen enkele klikken kunt omvormen naar een overzichtelijke draaitabel in Excel. U kunt subtotalen genereren over verschillende lagen (kolommen) die u in Bluebeam heeft gevuld en natuurlijk worden ook totalen getoond over uw gehele project.

De in dit pakket aangeboden versie van de Conversiesoftware genereert daarnaast een extra tabblad dat is bedoeld voor het koppelen van de meetresultaten (totalen) aan uw begrotingssoftware.

Digitable® Add-in voor Bluebeam

Speciaal voor het werken op bouwtekeningen heeft Digitable een profiel ontwikkeld binnen Bluebeam. Dit profiel zorgt ervoor dat Bluebeam met een aangepaste interface wordt weergegeven. Daarnaast voegt de Add-in een fiks aantal functies toe aan het programma die voor een bouwcalculatie van vitaal belang zijn. De Digitable® Add-in voor Bluebeam omvat ook het zogenaamde gereedschapskistje; dit is een bibliotheek met alle veel voorkomende standaardmetingen die op de bouw van toepassing zijn.

Voor vrijwel alle vakgebieden hebben wij een passend gereedschapskistje ontwikkeld met daarin enkel de tools die u ook daadwerkelijk zult gebruiken. Hierdoor blijft overzicht in het gereedschapskistje behouden. U ontvangt tevens een tool waarmee u uw bedrijfscodering kunt importeren en aan het gereedschapskistje kunt koppelen.

Uitgebreide gereedschapskist voor Bluebeam

Een goed ingerichte meetbibliotheek voor Blubeam (gereedschapskist) werkt zeer productiviteitsverhogend omdat bepaalde kenmerken van een meting vooraf automatisch voor u worden ingevoerd. De uitgebreide gereedschapskist voegt extra gegevenskolommen toe, zoals een hoogte, breedte en dikte. Metingen verricht vanuit de gereedschapskist bepalen binnen dit pakket niet alleen de verschijningsvorm van de meting, maar zijn tevens gekoppeld aan een codering die strookt met de codering binnen de elementenbegroting die u met onze Excel Add-in genereert. In combinatie met de extra gegevenskolommen worden elementen in de begroting dynamisch en volledig autonoom doorgerekend.

Digitcalc “Begroting”

Met dit pakket wordt de dynamiek tussen Bluebeam en Excel verder uitgebouwd door het configureren van elementen binnen onze Excel Add-in voor elementgericht begroten.

Via de gebruikte elementenmethode bouwt u binnen enkele klikken een complete, dynamische begroting op die wordt gevoed vanuit meetgegevens uit Bluebeam. Door gebruik van dit pakket heeft u geen verdere software meer nodig om uw projecten in te meten, overzichten te genereren en een begroting op te stellen.

In dit pakket zijn de volgende softwarecomponenten inbegrepen:
•  Add-in voor Bluebeam
•  Uitgebreide gereedschapskist voor Bluebeam
•  Conversiesoftware met koppelblad
•  Add-in voor elementgericht begroten in Excel

Toelichting Digitable® Add-in met uitbreidingspakketten

Snel, eenvoudig en deelbaar

Na het invoeren van de licentie gegevens en het lezen van een korte handleiding kan iedereen meteen met de software aan de slag. Het programmavenster is erg overzichtelijk en de werking van het programma is zeer eenvoudig. In 2 à 3 seconden heeft u vanuit Bluebeam een uiterst professionele uittrekstaat van uw gegevens op uw scherm.

Creëer slimme overzichten

Deze slimme EXCEL uittrekstaat heeft volledige “draaitabellen functionaliteit”. Er kan bijvoorbeeld een overzicht worden gecreëerd waarbij er aparte subtotalen worden berekend van alle meetregels op de “begane grond” en alle meetregels op de “verdieping”, keurig van elkaar gescheiden. Of… alle meetregels behorende bij de woonkamer gescheiden van bijvoorbeeld de keuken. Erg handig bij het maken van deelbegrotingen. Klaar om te printen of te delen via e-mail. De ontvangende partij, uw projectpartner, komt hiermee ook in het bezit van deze slimme EXCEL uittrekstaat. Een win-win situatie.

Overzichten op meerdere niveaus

De EXCEL overzichten worden voorzien van meerdere niveaus. Zo geeft een zeer eenvoudig overzicht zoals “onderwerp met totaal” al 2 niveaus. Namelijk een overzicht van alleen de “totalen” en een overzicht van alle “meetregels + de totalen”. Naarmate er meerdere draaikolommen worden geselecteerd neemt het aantal niveaus toe (zie bovengenoemde voorbeelden). U kunt met 1 simpele muisklik altijd “tokkelen” tussen de “totalen” en “detail” onderbouwing. Zelfs zeer ingewikkelde overzichten blijven op deze wijze bijzonder leesbaar.

Sla uw favoriete overzicht op als default

Uiteraard is het niet nodig om telkens opnieuw de lay-out van uw overzicht in te geven. U geeft eenmalig aan welke kolommen u wilt gebruiken en klikt op de knop “opslaan als default”. Bij een volgend overzicht wordt, door te klikken op de knop “laad default”, uw favoriete lay-out weer voor u opgeroepen.

Kies het juiste workstation
voor uw bedrijf

Vergelijk onze configuraties

Vraag vrijblijvend een offerte
aan voor hard- en software

Offerte aanvragen

ZIJ GINGEN U VOOR

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Laat hieronder uw mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.