+31 (0) 40 25 67 850
    +32 (0) 49 19 51 911

Software

Digitable® en Bluebeam: een slimme combinatie

Al vanaf de introductie werken wij met Bluebeam, waardoor we door de jaren heen gespecialiseerd zijn geraakt in het werken op digitale bouwtekeningen via deze software. Met deze kennis als uitgangspunt hebben we gaandeweg de Add-in ontwikkeld als verlengstuk van de functionaliteit van Bluebeam, waardoor de software compleet wordt afgestemd op het gebruik in de bouwsector.

De beste meetsoftware

Er is nogal wat meetsoftware op de markt, maar wat is nu de beste? Om te komen tot de juiste keuze hebben we ze allemaal getest, gewikt en gewogen. Onze favoriet werd uiteindelijk het met prijzen overladen pakket Bluebeam CAD Revu.

Download een 30 dagen trial

U kunt door hieronder uw mailadres in te voeren een 30 dagen trialversie downloaden van Bluebeam Revu CAD. Uw mailadres wordt enkel gebruikt om u in de toekomst te voorzien van nieuws over onze dienstverlening en producten en zal vanzelfsprekend niet worden verspreid aan derden.

U dient hiernaast een actie uit te voeren om aan te tonen dat u geen robot bent.

Bekijk hieronder diverse meetvideo’s van Bluebeam en onze Add-in

Vloeroppervlakte

Maak hieronder een keuze om diverse meetvideo’s te bekijken

Dakvlakken plat / schuin

Constructiedelen

Gevels

Studio

Bluebeam heeft een ingebouwd uitwisselingsplatform. Sessies aanmaken, tekeningen uploaden, code doorbellen naar wie dan ook, gratis “VU” downloaden en er kan worden samengewerkt door maximaal 500 personen tegelijkertijd. Dit gratis platvorm heeft de volledige functionaliteit indien er wordt deelgenomen aan een sessie. Tevens wordt er 6GB aan Cloud-opslag voor u gereserveerd.

Meerdere tekeningen tegelijk openen

Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om meerdere tekeningen tegelijkertijd op het scherm weer te geven. Zou u kunnen werken met een systeem dat telkens maar één tekening weergeeft? Als calculator moet u continu gegevens combineren van verschillende tekeningen. Bijvoorbeeld tijdens het uittrekken van gevelmetselwerk, waarvoor u zowel de tekening als plattegronden tegelijk nodig hebt om rekening te kunnen houden met neggendelen. Bluebeam kan het scherm 16 keer opdelen waardoor er in totaal 32 tekeningen tegelijkertijd kunnen worden ingezien. Dit kunnen ook bestekken en foto’s zijn. Het programma zelf kunt u ook nog eens 10 keer naast elkaar opstarten, onderaan in de Windows taakbalk kunt u nu snel switchen tussen de verschillende instanties van de software.

3D modellen

Bluebeam kan prima overweg met 3D PDF modellen. Vrijwel alle tekeningformaten kunnen worden ingelezen, ook het IFC-bestandstype (BIM).

Excel en Ibis Trad

Hoewel Bluebeam een geweldig programma is, worden de mogelijkheden om overzichten te genereren door de meeste gebruikers als pover ervaren. Met de Digitable® Conversie-software wordt dit “manco” binnen Bluebeam meer dan gerepareerd. Deze aanvulling op Bluebeam stelt u in staat om elk gewenst overzicht zeer professioneel te presenteren. Tevens kan er een gebruiksvriendelijke koppeling worden gelegd tussen Bluebeam en de calculatiesoftware, zodat de uitwisseling tussen Bluebeam en bijv. Ibis-trad een fluitje van een cent wordt.

Wijzigingen

Met Bluebeam kunt u heel eenvoudig nieuwe gewijzigde tekeningen vergelijken met de oude versie. Het systeem genereert een nieuwe tekening met wolkjes rondom alle wijzigingen. Erg handig.

Bewerken

Aantekeningen maken, afstrepen, wolkjes, tekstvakken, stempels noem het maar op het zit er allemaal in.

Combineren

Complete projecten die uit 10-tallen tekeningen bestaan kunnen erg eenvoudig worden gecombineerd tot 1 PDF bestandsboekje. Nu worden alle uittrekstaten samengevoegd tot 1 projectuittrekstaat. Erg makkelijk voor bijvoorbeeld een dakdekker die zijn metingen op veel verschillende tekeningen heeft verricht.

Dimmen

Bluebeam heeft een “Dimmer” waardoor de helderheid van de onderliggende tekening kan worden ingesteld. Zet hem op bijv. 20% en de metingen (in kleur) springen er extra uit t.o.v. de tekening. Deze eigenschap geeft snel heel veel inzicht.

Lagen en filteren

Naast het werken met lagen kun je ook meetresultaten filteren. Dat wil zeggen bijv. “laat alleen de gemeten dakvlakken zien”.

Kleuren

Ook de kleuren van de originele tekeningen kunnen haast oneindig worden gemanipuleerd. Zeker als een tekening in kleur is aangeleverd is het handig om deze naar grijstinten te converteren, want die originele kleuren gaan storend werken met je eigen meetslagen.

Screenshots

Met Bluebeam kunt u screenshots (Autodesk en Design Review hebben dat ook) van elk gedeelte van de tekening maken en die vervolgens overal neerzetten waar u maar wilt. (bijv. details). Is de schaal bijv. 1:50 en wilt u die in relatie brengen met een bouwdeel van schaal 1:100 dan kunt u die foto simpel weg 2x zo klein maken. In feite kunt u dus uw eigen tekening samenstellen en elke schaal aanpassen aan uw eigen behoefte.

Meerdere schalen

Bluebeam heeft de mogelijkheid om verschillende schalen per tekening in te stellen. Bijv. standaard schaal 1:100 voor de tekening en een schaal 1:10 voor de details (op die tekening).

Kies het juiste workstation
voor uw bedrijf

Vergelijk onze configuraties

Vraag vrijblijvend een offerte
aan voor hard- en software

Offerte aanvragen

ZIJ GINGEN U VOOR

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Laat hieronder uw mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.