+31 (0) 40 25 67 850
    +32 (0) 49 19 51 911
icon_productlijn

Software

Excel Add-in voor koppelen

Deze Excel Add-in breidt de functionaliteit van Excel uit door het toevoegen van een interface waarmee u meetgegevens uit Bluebeam kunt importeren en als verlengstuk hierop automatisch kunt omzetten naar een overzicht in de vorm van een Excel worksheet.  Dit worksheet is dynamisch gekoppeld aan uw invoer vanuit Bluebeam. Door het slim inregelen van de worksheet-layout kunt u op doodeenvoudige wijze uw gegevens koppelen aan uw begrotingssoftware (bijvoorbeeld Ibis Trad). 

Digitable® Conversiesoftware

Onze in eigen huis ontwikkelde Conversiesoftware zorgt ervoor dat u uw meetgegevens uit Bluebeam binnen enkele klikken kunt omvormen naar een overzichtelijke draaitabel in Excel. U kunt subtotalen genereren over verschillende lagen (kolommen) die u in Bluebeam heeft gevuld en natuurlijk worden ook totalen getoond over uw gehele project.

De in dit pakket aangeboden versie van de Conversiesoftware genereert daarnaast een extra tabblad dat is bedoeld voor het koppelen van de meetresultaten (totalen) aan uw begrotingssoftware.

Digitable® Add-in voor Bluebeam

Speciaal voor het werken op bouwtekeningen heeft Digitable een profiel ontwikkeld binnen Bluebeam. Dit profiel zorgt ervoor dat Bluebeam met een aangepaste interface wordt weergegeven. Daarnaast voegt de Add-in een fiks aantal functies toe aan het programma die voor een bouwcalculatie van vitaal belang zijn. De Digitable® Add-in voor Bluebeam omvat ook het zogenaamde gereedschapskistje; dit is een bibliotheek met alle veel voorkomende standaardmetingen die op de bouw van toepassing zijn. 

Voor vrijwel alle vakgebieden hebben wij een passend gereedschapskistje ontwikkeld met daarin enkel de tools die u ook daadwerkelijk zult gebruiken. Hierdoor blijft overzicht in het gereedschapskistje behouden. U ontvangt tevens een tool waarmee u uw bedrijfscodering kunt importeren en aan het gereedschapskistje kunt koppelen. 

Digitcalc “Koppeling”

Met dit pakket kunt u naast slimme draaitabellen ook een koppeling leggen naar elke willekeurige Excel worksheet. De combinatie van onze Excel Add-in voor koppelen én daarop aangepaste Digitable® Bluebeam Add-in stellen u in staat om meetgegevens uit Bluebeam middels enkele muisklikken naar uw worksheet in Excel te kopiëren via een dynamische koppeling.

Optioneel kan de worksheet functioneren als koppelblad voor het doorvoeren van meetgegevens naar uw begrotingssoftware (bijvoorbeeld Ibis Trad). In dit pakket zijn de volgende softwarecomponenten inbegrepen:

•  Add-in voor Bluebeam
•  Conversiesoftware met koppelblad
•  Excel Add-in voor koppelen

Toelichting Digitable® Add-in met uitbreidingspakketten

Snel, eenvoudig en deelbaar

Na het invoeren van de licentie gegevens en het lezen van een korte handleiding kan iedereen meteen met de software aan de slag. Het programmavenster is erg overzichtelijk en de werking van het programma is zeer eenvoudig. In 2 à 3 seconden heeft u vanuit Bluebeam een uiterst professionele uittrekstaat van uw gegevens op uw scherm.

Creëer slimme overzichten

Deze slimme EXCEL uittrekstaat heeft volledige “draaitabellen functionaliteit”. Er kan bijvoorbeeld een overzicht worden gecreëerd waarbij er aparte subtotalen worden berekend van alle meetregels op de “begane grond” en alle meetregels op de “verdieping”, keurig van elkaar gescheiden. Of… alle meetregels behorende bij de woonkamer gescheiden van bijvoorbeeld de keuken. Erg handig bij het maken van deelbegrotingen. Klaar om te printen of te delen via e-mail. De ontvangende partij, uw projectpartner, komt hiermee ook in het bezit van deze slimme EXCEL uittrekstaat. Een win-win situatie.

Overzichten op meerdere niveaus

De EXCEL overzichten worden voorzien van meerdere niveaus. Zo geeft een zeer eenvoudig overzicht zoals “onderwerp met totaal” al 2 niveaus. Namelijk een overzicht van alleen de “totalen” en een overzicht van alle “meetregels + de totalen”. Naarmate er meerdere draaikolommen worden geselecteerd neemt het aantal niveaus toe (zie bovengenoemde voorbeelden). U kunt met 1 simpele muisklik altijd “tokkelen” tussen de “totalen” en “detail” onderbouwing. Zelfs zeer ingewikkelde overzichten blijven op deze wijze bijzonder leesbaar.

Sla uw favoriete overzicht op als default

Uiteraard is het niet nodig om telkens opnieuw de lay-out van uw overzicht in te geven. U geeft eenmalig aan welke kolommen u wilt gebruiken en klikt op de knop “opslaan als default”. Bij een volgend overzicht wordt, door te klikken op de knop “laad default”, uw favoriete lay-out weer voor u opgeroepen.

Kies het juiste workstation
voor uw bedrijf

Vergelijk onze configuraties

Vraag vrijblijvend een offerte
aan voor hard- en software

Offerte aanvragen

ZIJ GINGEN U VOOR

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Laat hieronder uw mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.