Software

Digitable is totaalleverancier van verschillende softwarepakketten en aanvullende in eigen huis ontwikkelde componenten. Onze pakketten worden compleet op uw behoeften afgestemd en zijn erop gericht om overzicht te bieden in het proces van digitale calculatie en werkvoorbereiding.

Bekijk ons volledige aanbod

Digitcalc Begroting

Met Digitcalc Begroting haalt u het meest innovatieve begrotingssysteem in huis. Waar andere traditionele calculatieprogrammatuur geheel leunt op handmatige input is Digitcalc Begroting geheel ontworpen met het oog op het digitaal inmeten van hoeveelheden.

1

Excel Invoegtoepassing voor Begroten

De binnen dit pakket geleverde Excel Invoegtoepassing voor Begroten stelt u in staat op eenvoudige wijze een elementenbegroting op te stellen die dynamisch wordt gevoed door meetgegevens uit Bluebeam. Door de dynamiek loopt u niet het risico om wijzigingen over het hoofd te zien. Natuurlijk is het mogelijk de gegenereerde begroting uit te breiden met aanvullende regels.

Extra gegevenskolommen en codering

De binnen dit pakket aangeboden uitgebreide variant van onze Bluebeam Add-in voegt een aantal handige kolommen toe aan de uittrekstaat binnen Bluebeam. Zo kunt u een hoogte, breedte en dikte voor het bouwdeel specificeren. Daarnaast worden bouwdelen automatisch voorzien van een codering die strookt met de elementenbegroting die u in Excel genereert. In combinatie met de extra gegevenskolommen worden elementen in de begroting dynamisch en volledig autonoom doorgerekend.

Genereer binnen enkele seconden een actuele begroting

Metingen uit Bluebeam worden middels één muisklik ingelezen binnen uw begroting; deze ingelezen hoeveelheden vormen de basis voor uw rekenwerk. Vervolgens wordt de moederbegroting als het ware over uw hoeveelheden gelegd. Bouwdelen die in Bluebeam zijn gemeten worden zichtbaar, terwijl niet gemeten items op de achtergrond blijven. U heeft dus binnen enkele seconden een actuele begroting tot uw beschikking. Elke wijziging in Bluebeam wordt direct ook in Excel doorgevoerd.

Ondersteuning van een brede variëteit aan bouwdelen

De bijgeleverde moederbegroting bevat een brede variëteit aan voorgedefinieerde bouwdelen. De parametrische opbouw van bouwdelen zorgt voor een enorme efficiëntie ten opzichte van het traditionele systeem. Zo kan er voor bijvoorbeeld een funderingsbalk volstaan worden met slechts één meting in Bluebeam.

Het gemeten bouwdeel wordt na importeren in de begroting namelijk opgesplitst in meerdere subdelen, afhankelijk van de in Bluebeam ingegeven waarden voor bijvoorbeeld de hoogte en breedte. Zo wordt de funderingsbalk uiteindelijk opgesplitst in onder andere de benodigde hoeveelheid beton.

Toevoegen van eigen regels

Naast regels die afgeleid worden uit geïmporteerde meetgegevens kunnen nog losstaande regels worden toegevoegd aan de begroting. Als hoeveelheden gedurende het calculatieproces worden gewijzigd, verwijderd of toegevoegd zullen deze eigen gegevens in de begroting behouden blijven. Alleen de aan meetregels gerelateerde gegevens worden dan geüpdatet. De begroting beweegt dus dynamisch mee met de hoeveelheden uit Bluebeam, terwijl u ten alle tijden uw eigen informatie kunt toevoegen.

2

Digitable® Add-in voor Bluebeam

Onze Add-in zorgt ervoor dat Bluebeam Revu met een aangepaste interface wordt weergegeven. Daarnaast voegt de Add-in een fiks aantal functies toe aan de software die voor bouwcalculatie van vitaal belang zijn. Daarnaast wordt uw Tool Chest standaard gevuld met een bibliotheek met veel voorkomende metingen binnen de bouw.

Digitable heeft voor vrijwel alle vakgebieden een passende Tool Chest ontwikkeld met daarin enkel tools die u ook daadwerkelijk zult gebruiken. U ontvangt tevens een tool waarmee u uw bedrijfscodering kunt importeren en aan de Tool Chest kunt koppelen.

3

Digitable® Conversiesoftware

Onze in eigen huis ontwikkelde Conversiesoftware zorgt ervoor dat u uw meetgegevens uit Bluebeam binnen enkele klikken kunt omvormen naar een overzichtelijke draaitabel in Excel. U kunt subtotalen genereren over verschillende lagen (kolommen) die u in Bluebeam heeft gevuld en natuurlijk worden ook totalen getoond over uw gehele project.

De binnen dit pakket aangeboden versie van de Conversiesoftware genereert daarnaast een extra tabblad dat is bedoeld voor het koppelen van de meetresultaten (totalen) aan uw begrotingssoftware.

Lees meer over de Conversiesoftware