+31 (0) 40 25 67 850
    +32 (0) 49 19 51 911

icon_visie

Visie

Het Digitable® Concept

Het Digitable® concept is er op gericht het digitaal werken binnen de bouwsector concreet handen en voeten te geven. Naast de hardware is daarbij goed ingerichte software en educatie van cruciaal belang. Indien één van deze drie pijlers onderbelicht blijft zal de kans op een succesvolle digitalisering gering blijken. Wij zijn niet enkel geïnteresseerd in de verkoop van een “machine” maar in de oplossing van het probleem bij de klant, want de machine alleen lost het probleem namelijk niet op. De combinatie van machine, software, educatie doet dat wel. Dit is waar Digitable® voor staat.

Randvoorwaarden Digitaal werken

Werken met bouwtekeningen vereist overzicht. Voor een goed begrip van elk bouwwerk moet je gegevens combineren van verschillende tekeningen. De resolutie van het scherm moet hoog genoeg zijn om de tekening op normaal formaat goed te kunnen lezen. Uitwisseling met eigen programmatuur moet mogelijk zijn. Een krachtige computer voorkomt wachttijden. Doordat bouwprojecten vrijwel altijd bestaan uit vele tekeningen dient de hard- en software een snelle handeling van de tekeningen mogelijk te maken. Meerdere tekeningen moeten gelijktijdig worden getoond en moeten kunnen worden bewerkt en gemeten. Om de overgang van papieren naar digitale dragers gemakkelijker te laten verlopen organiseren wij onze workshops.

Bespaar op 3 niveaus

Reductie van plot-, kopieer- en portokosten
U werkt rechtstreeks vanaf uw PDF tekeningen. Logisch want PDF tekeningen zitten vol informatie. Zo maakt elk lijntje op een PDF tekening deel uit van een complex maatsysteem zoals dat door de architect is ingegeven. De Digitable® maakt handig gebruik van die ingebouwde informatie en de schaal is gemakkelijk in te stellen. Die papieren tekeningen heeft u dus helemaal niet nodig. Reken zelf maar eens uit wat u dat per jaar scheelt.

Een investering in digitaal werken verdient zich razendsnel terug!

Toename productiviteit
Met de Digitable® werkt u sneller, veel … sneller. In de bouw is men lange tijd achtergebleven bij de technologische ontwikkelingen. Veel bedrijven meten zelfs anno 2017 nog handmatig van papieren dragers. Vergelijk dit met handmatig schrijven van brieven terwijl u een tekstverwerker zou kunnen gebruiken. Houd op met dat monnikenwerk, met de Digitable® werkt u tot 300% sneller. Probeer het zelf!

Afname van faalkosten
U werkt niet alleen sneller maar ook veel nauwkeuriger. In de bouw wordt elk jaar 6 miljard euro verspild aan fouten: faalkosten. Voor een gedeelte komt dit voor rekening van fouten die in de calculatiefase worden gemaakt. De Digitable®  registreert exact al uw metingen. Elke gedane meting ligt vast en wordt middels kleuren op uw scherm getoond. Als het werk wordt overgedragen aan de werkvoorbereider zijn alle metingen van A tot Z keurig digitaal vastgelegd. Discussies over hoeveelheden zijn simpelweg verleden tijd. Dat scheelt veel fouten.

Wat is uw terugverdientijd?

PLOTTEN

ARBEID

FAALKOSTEN

A: HUIDIGE KOSTEN

aantal plotten / dag5Loonkosten calculator / jaar€ 45.000,-7% van Omzet€1.000.000,-
gemiddelde kosten per plot€ 3,-
Plotkosten / dag€ 15,-
Aantal werkdagen / jaar220
Plotkosten / maand€ 275,-Arbeidskosten / maand€ 3.750,-Faalkosten / maand€ 6.667,-
Totaal€ 10.692,-

B: NIEUWE KOSTEN

Reductie plotten100%Productiviteitstoename20%Faalkostenafname20%
Plotkosten / maand€ 0,-Arbeidskosten / maand€ 3.000,-Faalkosten / maand€ 5.733,-
Totaal€ 8.733,-

C: BESPARING / MAAND

Besparing / maand€ 1.958,-Leasebedrag / maand€ 198,-
(NB: gebaseerd op investering zie D)

D: TERUGVERDIENTIJD

 Investering
Digitable Essential (incl. software)€ 5.245,-
Onderstel€ 395,-
Opleiding€ 1.500,-
Onderhoud / jaar€ 785,-
Aantal maanden terugverdiend€ 7.925,-/                    € 1.958,-=4 maand

Kies het juiste workstation
voor uw bedrijf

Vergelijk onze configuraties

Vraag vrijblijvend een offerte
aan voor hard- en software

Offerte aanvragen

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Laat hieronder uw mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.