Kies de juiste software

#bluebeam #digitaal-meten #digitcalc #begroting #koppeling #dynamisch #dataverwerking

Digitable is totaalleverancier van verschillende softwarepakketten en aanvullende in eigen huis ontwikkelde componenten. Onze pakketten worden compleet op uw behoeften afgestemd en zijn erop gericht om overzicht te bieden in het proces van digitale calculatie en werkvoorbereiding.

 • Volledige meetbibliotheek voor Bluebeam afgestemd op uw branche
 • Overzicht op uw werk via slimme overzichten
 • Koppelingen met bekende calculatiesoftware en
  ERP-systemen
 • Complete elementenbegroting in Excel

Bluebeam Revu Core

Aan de basis van ons aanbod aan software ligt het meetpakket Bluebeam Revu Core. Met Bluebeam verricht u metingen op (bouw)tekeningen in PDF-formaat. Uw metingen worden voorzien van een opmaak (kleur, rand, arcering) waardoor duidelijk blijft welk gedeelte van het werk is gemeten.

 • Voeg aantekeningen, vormen, stempels, maatvoering en andere items toe aan bouwtekeningen
 • Combineer relevante tekeningen tot één overzichtelijk totaalpakket waarin u al uw digitale metingen op projectbasis kunt verzamelen
 • Communiceer metingen met collega’s of onderaannemers of werk samen via Studio
 • Flinke reductie in plotkosten, toename in productiviteit en lagere faalkosten
Meer informatie over Bluebeam Revu Core

Wilt u méér rendement halen uit Bluebeam, maar hoeft het allemaal niet zo uitgebreid?

We bieden u de mogelijkheid om Bluebeam te verreiken met ons softwarepakket "Basis". Binnen dit pakket ontvangt u enkele voorbeelden van meetgereedschappen en de inrichting van Bluebeam wordt afgestemd op gebruik voor calculatie en werkvoorbereiding. Daarnaast krijgt u toegang tot de Conversiesoftware, waarmee u handige overzichten genereert waarin uw metingen op overzichtelijke wijze worden weergegeven.

Na het volgen van onze workshop basiskennis Bluebeam kunt u eigenhandig uw gereedschappen gaan vormgeven. Zo bent u snel op de rit en verzekerd van een juiste start!

Uitbreidingspakket A: Digitcalc Overzicht

Met dit pakket bent u verzekerd van een vliegende start met digitaal meten. Met de Digitable® Bluebeam Add-in wordt de standaard functionaliteit van Bluebeam uitgebreid met extra gegevenskolommen, een standaard Tool Chest afgestemd op uw behoeften en daarnaast wordt de interface afgestemd op het gebruik voor inmeten van bouwtekeningen.

Daarnaast genereert u binnen dit pakket eenvoudig een overzichtelijke uittrekstaat in de vorm van een Excel werkblad van uw metingen. De uittrekstaat bevat totalen en subtotalen verdeeld over bijvoorbeeld de verschillende ruimtes en (Stabu) bouwdelen binnen uw project.

 • Vliegende start met een volledig gevulde Tool Chest (ingedeeld volgens de Stabu codering)
 • Uw Bluebeam uittrekstaat wordt uitgebreid met extra gegevenskolommen zodat u de metingen beter kunt specificeren;
 • Aanvullende tools om overzichtelijke uittrekstaten van uw projecten te genereren
Meer informatie over Digitcalc Overzicht

Uitbreidingspakket B: Digitcalc Koppeling

Dit pakket biedt de mogelijkheid om meetgegevens vanuit Bluebeam dynamisch te koppelen aan uw begrotingssoftware of ERP-systeem. Deze koppeling loopt via onze Excel Invoegtoepassing voor Koppelen, waarmee u meetgegevens uit Bluebeam op een simpele manier dynamisch koppelt met een willekeurig ander werkblad in Excel.

Vaak is het mogelijk dit werkblad door te koppelen aan uw begrotingssoftware, waardoor gegevens naadloos overgezet kunnen worden. Vanzelfsprekend helpen wij u met het inregelen van de interactie.

 • Alle tools en functionaliteit van uitbreidingspakket A;
 • Leg een dynamische koppeling tussen metingen in Bluebeam en uw begrotingssoftware of ERP-systeem
Meer informatie over Digitcalc Koppeling

Uitbreidingspakket C: Digitcalc Begroting

Binnen dit pakket wordt de dynamiek tussen Bluebeam en Excel verder uitgebouwd via onze Excel Invoegtoepassing voor Begroten. Met deze toepassing stelt u binnen enkele klikken een complete elementenbegroting op in Excel, zonder gebruik te maken van begrotingssoftware van derden.

Binnen onze oplossing kunt u uw meetgegevens inlezen waarna deze automatisch worden doorgerekend via de elementen binnen uw moederbegroting. Één enkele meting uit Bluebeam wordt zo opgesplitst in verschillende kostenregels. Dit werkt zéér tijdsbesparend omdat u maar een beperkt aantal metingen uit hoeft te voeren!

 • Stel een complete begroting op binnen Excel compleet met staart
 • Volledig dynamisch gekoppeld aan uw metingen
 • De elementenmethode beperkt het aantal metingen in Bluebeam aanzienlijk
Meer informatie over Digitcalc Begroting

Download onze leaflet

De leaflet vat ons aanbod van software op een overzichtelijke manier voor u samen, zodat u alle informatie nog eens rustig na kunt lezen en in één oogopslag duidelijk wordt welk pakket het meest geschikt voor u is.

Download hier de leaflet
Gebruiksvriendelijke en innovatieve calculatiesoftware
voor alle branches in de bouw

Integratie met BIM

Waar vroeger tekeningen op A0-formaat werden geplot en met Excel overzichten werden gegenereerd om afzonderlijke metingen te totaliseren, kan binnen een BIM-model specifieke informatie simpel worden uitgelicht en gedeeld. Zo bent u er zeker van dat u projectleiders of onderaannemers snel kunt voorzien van voor hen interessante informatie. BIM is een veelbelovende oplossing voor de huidige trend van informatie delen en zorgt voor betere communicatie tussen bouwbedrijven.

Onze workstations kunnen prima overweg met BIM-modellen en zijn krachtig genoeg om deze op een soepele manier aan u te presenteren. Daarnaast is onze software ook toepasbaar voor informatie ontleend aan BIM-modellen.

 • Digitable levert krachtige werkstations die capabel zijn voor BIM-toepassingen
 • Onze software is ook geschikt voor informatie uit BIM-modellen

Inschrijven nieuwsbrief

Laat hieronder uw mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.