Vind hier onze antwoorden op veelgestelde vragen

We zijn er ons van bewust dat onze website veel informatie bevat en wellicht niet meteen al uw vragen beantwoordt. Daarom bieden wij u hier een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen. Blijft u toch nog met een vraag zitten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 • Garantie en service
  • Is er een helpdesk voor de Digitable®?

   Indien u een Servicecontract heeft afgesloten zorgt de helpdesk dat u altijd operationeel blijft. Wij werken tevens met Teamviewer, waarmee (met uw toestemming) op uw systeem meegekeken kan worden en het systeem zelfs tijdelijk kan worden overgenomen. Dit werkt erg efficiënt en u bent in bijna alle gevallen snel geholpen.

   Kan er extra garantie of service op de Digitable® worden afgesloten?

   Wij bieden 3 soorten Service-Contracten aan: brons, zilver en goud (loopduur één jaar). Voor de voorwaarden zie de pagina Service.

   Wanneer is de helpdesk bereikbaar?

   De helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.

   Wat moet ik doen als er onverhoopt een defect is?

   A: Indien u heeft gekozen voor ons Servicecontract "Goud" wordt de Digitable® binnen 16 kantooruren gerepareerd of door een gelijkwaardig apparaat vervangen. Uw defecte apparaat nemen wij weer mee. Het gelijkwaardig vervangend apparaat blijft vanaf dat moment uw eigendom.

   B: Indien u geen contract heeft afgesloten zijn uiteraard de wettelijke garantievoorwaarden van toepassing. U krijgt één jaar carry-in garantie op hard- en software (bij carry-in is vervoer van de Digitable® voor uw eigen rekening). Wij zullen alles in het werk stellen om uw apparaat zo snel mogelijk te repareren.

   Welk onderhoud heeft de Digitable® nodig?

   Met een beeldschermreiniger kunt u de monitoren schoonhouden en met een vochtig doekje de lijst en de behuizing.

   Zit er garantie op de Digitable®?

   Standaard zit er één jaar Carry-in garantie op de hard- en software, mits het garantiezegel achter op de Digitable® niet verbroken is. Naast deze standaardgarantie kunt u uw service uitbreiden met een Brons-, Zilver- of Goud-contract (zie volgende vraag). Binnen ons Servicecontract "Goud" bieden wij de mogelijkheid, gedurende een jaar, gebruik te maken van onze "16 kantooruren repareer- of vervangservice", hetgeen eigenlijk een ultieme garantie representeert. Neem voor nadere informatie contact met ons op.

 • Implementatie en support
  • Heb ik voorkennis nodig om met de Digitable® te kunnen werken?

   U heeft geen voorkennis nodig. U bent een bouwprofessional, dus u weet hoe u tekeningen moet interpreteren. Uw calculaties maakt u met de Digitable® op dezelfde manier als toen u dat nog op papier deed. De werking van de software is eenvoudig, maar wij helpen u op 3 manieren:

   • Op uw situatie afgestemde workshops;
   • Een uitgebreide handleiding / naslagwerk;
   • Support via onze helpdesk

   Is er een back-up systeem beschikbaar voor de Digitable®?

   U dient zelf voor een goede back-up van uw gegevens te zorgen, onze installateur kan u hierbij adviseren. De Digitable® is te allen tijde terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

   Welke software heb ik voor de Digitable® nodig?

   De Digitable® is een Windows computer. Alle Windows georiënteerde software zal op een Digitable® functioneren, mits deze geschikt zijn voor de op het moment van aanschaf geïnstalleerde Windows-versie. Het Nederlandstalige pakket Bluebeam Revu is optioneel via ons aan te schaffen, zo ook de aanvullende softwarepakketten van Digitable en Office 2016.

 • Techniek
  • Hoe geavanceerd is de hardware?

   Snelle processor getest op PDF-, Revit- en Autocad-gebruik, supersnelle harde schijf op basis van SSD, veel intern geheugen. Het 4K scherm is volgens de laatste techniek.

   Hoe werkt de Digitable® samen met mijn netwerk?

   De Digitable® kan, net zoals iedere computer, met het bedrijfsnetwerk verbonden worden. Zo kan de Digitable® uw digitale tekeningen vanaf bijvoorbeeld de server openen, deze op haar grote scherm weergeven en vervolgens weer opslaan op server.

   Is er een computer in de Digitable® ingebouwd?

   Ja, de behuizing van de Digitable® bevat een krachtige Windows-computer waardoor de Digitable® te typeren is als een All-in-one computersysteem. U heeft slechts één kabel buiten de behuizing nodig voor de voeding. Optioneel kan er extra bekabeling aangebracht worden voor het aansluiten van twee extra 24" of 27" monitoren links en/of rechts van het 4K-hoofdscherm. Verder wordt de Digitable® compleet geleverd met muis en toetsenbord.

   Waarom kan ik niet gewoon een hele grote tv gebruiken?

   Een grote tv heeft een veel te lage resolutie. Een flatscreen van 123cm beelddiagonaal heeft slechts een resolutie van 1920x1080 pixels (HD), waardoor een dergelijk scherm 4x zo weinig beeldpunten bevat. Veel details kunt u op een gewone tv niet waarnemen en stilstaande tekst wordt daardoor onleesbaar.

   Wat is de levensduur van het LED beeldscherm?

   Standaard circa 30000 branduren. Bij een gemiddeld verbruik van 220 dagen/jaar bedraagt de levensduur ongeveer 16 jaar.

   Wat is het energieverbruik van de Digitable®?

   Het verbruik van de Digitable® bedraagt ongeveer die van een normale computer plus 100W extra voor additionele componenten. Vergelijk dat eens met de milieubelasting van het afdrukken van tekeningen.

 • Werken met de Digitable®
  • Groot scherm, maar heb ik voldoende overzicht?

   Niet alleen kunt u het grote scherm zo organiseren dat er 32 tekeningen tegelijkertijd zichtbaar zijn maar kunt u daarnaast het programma nog eens 10x opstarten. Tevens kunt u moeiteloos honderden tekeningen open hebben waardoor u razendsnel kunt navigeren door de informatie. Bijvoorbeeld 1 vak voor de architectentekeningen in tabbladen keurig naast elkaar, 1 kleiner vak voor alle details dan nog eens een vak voor de foto's (nu gebruikt u nog maar 3 van de 32 mogelijkheden). Voor alle constructiegegevens start u eenvoudig het programma nog een keer op. Met de muis switcht u tussen architect en constructeur.

   Met een zwaarder model Digitable® voegt u alle PDF-bestanden samen en navigeert vanuit één inhoudsopgave. Zoveel overzicht heeft u nog nooit gehad en u zoekt nooit meer naar tekeningen. Met onze workshop leert u hoe u uw werk het beste kunt inrichten.

   Heeft de Digitable® ook internet?

   Ja, maar ga hier voorzichtig mee om en pas op voor virussen. Voor het samenwerken via het web en de werking van onze helpdesk is een internetverbinding vereist. Vraag uw netwerkbeheerder voor de juiste beveiliging.

   Kan ik samenwerken via internet?

   Grenzen verdwijnen: Met de Digitable® hoeft uw calculator/werkvoorbereider niet meer fysiek op het bedrijf aanwezig te zijn. Uw werknemers kunnen vanuit elke, met internet verbonden, plek in de wereld uw tekeningen vanaf uw server downloaden. Eenmaal aan het werk houd u de volledige controle. Niet alleen kunt u (ook weer vanaf elke computer en ten alle tijden) meekijken op het werk van uw werknemer (waar die zich dan ook bevindt), maar heeft u ook de beschikking over een complete log-registratie. Zo weet u bijvoorbeeld tot op de minuut wanneer en door wie een meting is verricht. Toekomstmuziek? Niet voor de Digitable®.

   Samenwerken herontdekt: De Digitable® brengt samenwerken op een hoger plan. Dit is hoe het werkt. U maakt een sessie aan. Geeft de code telefonisch of via de mail door aan een medewerker ergens op de wereld. Die voegt de code in en krijgt direct de tekening(en) te zien die u ook op het scherm ziet. Nu kunt u met hem/haar samenwerken op dezelfde tekeningen. Zo kunnen tot 500 mensen gelijktijdig aan hetzelfde project werken. De gezamenlijk werkoutput komt telkens voor iedereen beschikbaar, tenminste als u dat als initiator van de sessie dat wilt. U behoudt de volledige controle. Met onze afgestemde workshop krijgt u het samenwerken snel onder de knie.

   Hoe komen de meetresultaten in mijn calculatieprogramma?

   Voor het uitwisselen van meetgegevens vanuit Bluebeam naar calculatie- of begrotingssoftware zijn verschillende methodes denkbaar. Per softwarepakket zal de wijze waarop de interactie is ingekleed verschillen. Digitable kan u in veel gevallen van een tool voorzien die de uitwisseling voor u versimpelt of zelfs automatiseert; u kunt hierover meer lezen op de pagina Software.

   Hoeveel tekeningen kan de Digitable® aan?

   Eigenlijk is dit ongelimiteerd. PDF bestanden zijn kleine slimme bestanden. U kunt moeiteloos 10 projecten met ieder laat zeggen 50 tekeningen gelijktijdig open hebben. De limieten van de Digitable® zult u op dit vlak nooit bereiken. Het samenvoegen van PDF-bestanden en het draaien van zwaardere programma's zoals Revit en AutoCAD vragen meer computerkracht. Op deze activiteiten hebben we de verschillende modellen Digitable® afgestemd.

   Kan ik de schaal van de tekeningen instellen?

   Jazeker, dat is een van de sterkste punten van het digitaal werken. De schaal kan op twee manieren worden ingesteld, zowel via rechtstreeks ingeven als kalibratie. Als de tekening door een CAD-programma is gemaakt kunt u de schaal rechtstreeks ingeven, waardoor de meetresultaten zeer exact zijn. Bij gescande tekeningen kan er worden gekalibreerd.

   Kan ik ook meten op ingescande tekeningen?

   U kunt tekeningen ongeacht hun formaat altijd importeren in Bluebeam. De schaal van de ingescande tekening kunt u instellen door te kalibreren. Dit verschalen neemt een vast onderdeel in binnen onze workshop.

   PDF-jes, daar kun je toch niet op meten?

   Niets is minder waar. De PDF-tekeningen worden door de architect vanuit CAD-programmatuur gemaakt. Ze zitten vol informatie. Zo maakt elk lijntje op een PDF deel uit van een complex maatsysteem zoals dat door de architect is ingegeven. Bluebeam maakt handig gebruik van die ingebouwde informatie en de schaal is gemakkelijk in te stellen. Die papieren tekeningen heeft u dus helemaal niet nodig. Reken zelf maar eens uit wat u dat per jaar scheelt.

   Welke tekeningformaten kan ik inlezen?

   Vrijwel alle gangbare formaten zijn via Bluebeam in te lezen. Onder deze formaten vallen onder andere PDF, GIF, JPG, DWG, DXF, 3D-PDF, Solidworks en IFC (BIM). Bluebeam zet alle formaten om in een PDF-formaat waarna het resultaat ook weer als een PDF wordt opgeslagen. Dit is een groot voordeel op bijna alle concurrerende software, want die slaan gegevens op in een onbegrijpelijk formaat waar anderen niets mee kunnen. Zo niet Bluebeam: alles wordt geregeld in PDF en iedereen kan daarmee werken.

   Zijn de door de Digitable® bewerkte tekeningen uitwisselbaar?

   Bluebeam zet alle formaten om in een PDF-formaat en via Bluebeam worden deze dus ook daarna weer als een PDF opgeslagen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van concurrerende software, want de meeste softwarepakketten slaan de gegevens op in een onbegrijpelijk formaat waar anderen niets mee kunnen. Overigens worden bouwtekeningen bijna altijd als PDF verstrekt, waardoor Bluebeam hiermee naadloos kan samenwerken.

Inschrijven nieuwsbrief

Laat hieronder uw mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.