Software

Digitable is totaalleverancier van verschillende softwarepakketten en aanvullende in eigen huis ontwikkelde componenten. Onze pakketten worden compleet op uw behoeften afgestemd en zijn erop gericht om overzicht te bieden in het proces van digitale calculatie en werkvoorbereiding.

Bekijk ons volledige aanbod

Bluebeam Revu Core

De mogelijkheden binnen Bluebeam Revu Core zijn enorm. Zo maakt u binnen een handomdraai aantekeningen, stempels, maatvoering en andere informatie aan op uw digitale bouwtekeningen. Daarnaast navigeert u vliegensvlug door al uw tekeningen en combineert u snel en gemakkelijk alle detailtekeningen tot één totaalpakket. De software werkt perfect samen met onze workstations om u de beste ervaring te bieden op het gebied van digitaal calculeren.

Digitable en Bluebeam: een slimme combinatie

Digitable werkt al sinds de introductie met Bluebeam, waardoor we gaandeweg gespecialiseerd zijn geraakt in het toe- en aanpassen van de software voor gebruik binnen de bouw. Met onze kennis als uitgangspunt is de Digitable® Bluebeam Add-in ontstaan, welke de functionaliteit van de software compleet afstemt op het meten van bouwtekeningen en uw gereedschapskist vult met de juiste items voor uw branche.

Proefperiode

U kunt via de link hieronder een proefversie van Bluebeam Revu downloaden, waarmee u 30 dagen toegang krijgt tot alle functies van de software.

Download een proefversie

Bekijk hieronder diverse meetvideo's van Bluebeam en onze Add-in

Een greep uit de functies van Bluebeam Revu

Bewerken

Revu beschikt over diverse mogelijkheden voor het maken van aantekeningen binnen een tekening, waaronder bijvoorbeeld het tekenen van veelhoeken, lijnen, wolkjes, tekstvakken en stempels.

Combineren

Complete projecten die uit tientallen tekeningen bestaan kunnen eenvoudig worden gecombineerd tot één gecombineerd projectbestand. Alle uittrekstaten worden samengevoegd tot één generiek overzicht, waarin u nog steeds onderscheid kunt maken tussen verschillende bouwdelen. Erg makkelijk voor bijvoorbeeld een dakdekker die zijn metingen op veel verschillende tekeningen verricht.

Dimmen

Bluebeam beschikt over een dimmer waarmee de helderheid van de onderliggende tekening kan worden ingesteld. Hierdoor kunt u de tekening vervagen, waardoor uw metingen nog meer opvallen, wat handig is om overzicht te houden op uw progressie.

Lagen en filters

Metingen in Revu kunnen worden opgedeeld in lagen en desgewenst worden gefilterd, waardoor slechts metingen binnen een bepaald criterium zullen worden getoond in de meetstaat én op uw tekening.

Meerdere schalen

Bluebeam heeft de mogelijkheid om verschillende schalen per tekening in te stellen. Dit is handig wanneer de algemene schaal van de tekening verschilt van die van een detail op dezelfde pagina.

Wijzigingen

Met Bluebeam kunt u heel eenvoudig revisies vergelijken met een oude versie. De software genereert een nieuwe tekening met wolkjes rondom alle wijzigingen die gedetecteerd zijn tussen beide versies.

3D modellen

Bluebeam kan prima overweg met 3D PDF modellen. Vrijwel alle tekeningformaten kunnen worden ingelezen, ook het IFC-bestandstype (BIM).

Uitwisseling met Excel en calculatiesoftware

Hoewel Bluebeam een geweldig programma is, worden de mogelijkheden om overzichten te genereren door de meeste gebruikers als ontoereikend ervaren. Met de Digitable® Conversiesoftware wordt deze tekortkoming meer dan gerepareerd.

Deze aanvulling op Bluebeam stelt u in staat om elk gewenst overzicht zeer professioneel te presenteren. Tevens kan er een gebruiksvriendelijke koppeling worden gelegd tussen Bluebeam en uw calculatiesoftware, zodat uitwisseling van meetgegevens naar uw begroting een fluitje van een cent wordt.

Meerdere tekeningen tegelijk openen

Het belangrijkste voordeel is de mogelijkheid om meerdere tekeningen tegelijkertijd op het scherm weer te geven. Zou u kunnen werken met een systeem dat telkens maar één tekening weergeeft?

Als calculator moet u continu gegevens combineren van verschillende tekeningen. Bijvoorbeeld tijdens het uittrekken van gevelmetselwerk, waarvoor u zowel de tekening als plattegronden tegelijk nodig hebt om rekening te kunnen houden met neggendelen.

Bluebeam kan het scherm 16 keer opdelen waardoor er in totaal 32 tekeningen tegelijkertijd kunnen worden ingezien. Dit kunnen ook bestekken en foto’s zijn. Het programma zelf kunt u ook nog eens 10 keer naast elkaar opstarten, onderaan in de Windows taakbalk kunt u nu snel switchen tussen de verschillende instanties van de software.

Studio

Bluebeam heeft een ingebouwd uitwisselingsplatform waarmee u met verschillende mensen (tot 500 in totaal) op één tekening kunt samenwerken.