Software

Digitable is totaalleverancier van verschillende softwarepakketten en aanvullende in eigen huis ontwikkelde componenten. Onze pakketten worden compleet op uw behoeften afgestemd en zijn erop gericht om overzicht te bieden in het proces van digitale calculatie en werkvoorbereiding.

Bekijk ons volledige aanbod

Digitcalc Overzicht

Met dit pakket ontvangt u zowel onze Digitable® Bluebeam Add-in als toegang tot onze Conversiesoftware. Dit pakket stelt u in staat meetresultaten uit Bluebeam te sorteren, filteren en exporteren naar een slimme Excel-uittrekstaat die is opgemaakt als draaitabel. Daarnaast zorgen wij voor een inrichting van Bluebeam die naadloos aansluit op de behoeften binnen uw bedrijf.

1

Digitable® Add-in voor Bluebeam

Speciaal voor het werken op bouwtekeningen heeft Digitable een profiel ontwikkeld binnen Bluebeam. Dit profiel zorgt ervoor dat Bluebeam met een aangepaste interface wordt weergegeven. Daarnaast voegt de Add-in een fiks aantal functies toe aan het programma die voor een bouwcalculatie van vitaal belang zijn. De Digitable® Add-in voor Bluebeam omvat ook het zogenaamde gereedschapskistje; dit is een bibliotheek met alle veel voorkomende standaardmetingen die op de bouw van toepassing zijn.

2

Digitable® Conversiesoftware

Onze in eigen huis ontwikkelde Conversiesoftware zorgt ervoor dat u uw meetgegevens uit Bluebeam binnen enkele klikken kunt omvormen naar een overzichtelijke draaitabel in Excel. U kunt subtotalen genereren over verschillende lagen (kolommen) die u in Bluebeam heeft gevuld en natuurlijk worden ook totalen getoond over uw gehele project.

Snel, eenvoudig en deelbaar

De software is erg overzichtelijk en de werking ervan is zeer eenvoudig. Wanneer u éénmalig een gewenste lay-out voor uw Excel-overzichten heeft ingesteld, kunt u daarna telkens met één druk op de knop vanuit Bluebeam een complete uittrekstaat van uw projectgegevens genereren.

Creëer slimme overzichten

De slimme Excel uittrekstaat heeft de opmaak van een draaitabel. Dit wil zeggen dat u gegevens op verschillende niveaus kunt combineren en draaien. Zo kunt u bijvoorbeeld overzichten creëren op basis van:

  • Codering: subtotalen van afzonderlijke bouwdelen worden apart weergegeven en wandbekleding wordt niet opgeteld bij het vloeroppervlak;
  • Ruimte: subtotalen van meetregels op de begane grond worden nu bijvoorbeeld gescheiden weergegeven (subtotaal) van die op de verdiepingen. Of metingen binnen de woonkamer gescheiden van die in de keuken

Een dergelijke draaitabel is een handig hulpmiddel voor het maken van deelbegrotingen. Gegevens zijn meteen klaar om te printen of te delen via e-mail, waardoor ook de ontvangende partij profijt heeft van deze slimme uittrekstaat.

Overzichten op meerdere niveaus

De Excel-overzichten kunnen worden voorzien van meerdere niveaus met ieder hun subtotalen. Zo kunt u bijvoorbeeld 2 lagen gebruiken om totalen per bouwdeel te splitsen op hun locatie (ruimte).

Naarmate er meerdere draaikolommen worden geselecteerd neemt het aantal niveaus in de draaitabel toe. Doordat de niveaus in- en uitklapbaar zijn, kunt u nog steeds prima overzicht houden op uw gegevens.

Sla uw favoriete overzicht op als default

Uiteraard is het niet nodig om telkens opnieuw de lay-out van uw overzicht in te geven. U geeft eenmalig aan hoe uw overzichten gegenereerd moeten worden en slaat de configuratie daarna op als default. Bij een volgend overzicht wordt uw favoriete lay-out automatisch weer voor u opgeroepen.