Nieuws & blog

Bartels Datastore en Digitable bundelen krachten

Bartels Datastore is met haar calculatieprogramma TopCalc marktleider binnen de Nederlandse schildersbranche. Steeds meer TopCalc gebruikers zijn de afgelopen tijd overgestapt naar digitaal inmeten van gegevens. Veruit de meeste bedrijven gebruiken hiervoor het programma Bluebeam.

Digitable begeleidt bouwgerelateerde bedrijven bij het optimaliseren van hun werkplekken voor digitaal werken. Het bedrijf bundelt software en hardware tot één systeem waarmee hoeveelheden digitaal te verkrijgen en te verwerken zijn tot een sluitende begroting. Hiertoe richt Digitable Bluebeam in met een op de schildersbranche ingerichte meetbibliotheek en verzorgt het bedrijf workshops om haar klanten bekend te maken met de software.

De gebruiker staat centraal

De in eigen huis ontwikkelde softwarepakketten van Digitable zijn onlangs uitgebreid met een koppeling naar TopCalc. Met deze koppeling komen Bartels Datastore en Digitable tegemoet aan de wens van veel TopCalc gebruikers om hun hoeveelheden vanuit Bluebeam in te kunnen lezen. Het zijn dan ook vooral de gebruikers die een belangrijke rol hebben gespeeld in de totstandkoming van dit vernuft stukje software.

Lou Claessen van Schildersbedrijf Manders Totaal uit Helmond steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Digitable heeft ons al veel gebracht: sneller werken, minder repro, schonere bureaus, meer productie en minder kans op fouten. En dat allemaal in een gebruiksvriendelijk systeem dat perfect werkt. We zijn dus dik tevreden. Dat samenwerking tussen de mensen van Digitable en Bartels Datastore heeft geleid tot deze koppeling naar ons calculatiepakket TopCalc is geweldig. Deze koppeling is voor ons echt de kers op een heel goede taart."

Methodiek van TopCalc als uitgangspunt

"Het programma TopCalc is meer dan alleen een verwerkingsprogramma. Het representeert bovenal een werkmethodiek. Zo zijn alle mogelijke onderhoudsactiviteiten ondergebracht in een ingenieus coderingssysteem. Voor ons was de grote uitdaging om dit omvangrijk coderingssysteem op een gebruiksvriendelijke manier binnen Bluebeam toegankelijk te maken", vertelt bouwkostendeskundige Jack van Rooij,  directeur van Digitable. "Om controle te houden op de hoeveelheid data binnen Bluebeam, hebben we de functionaliteit uitgebreid met de kracht van Excel. Vanuit onze Add-in voor Excel (Digitcalc) exporteer je met één muisklik alle gegevens direct naar TopCalc."

Anders Bartels, directeur van Bartels Datastore, legt verder uit: "Om de import van de data soepel te laten verlopen hebben we een importknop aan de meetstaten toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk om het bedrijfsspecifieke coderingsbestand in Digitcalc in te lezen. De gebruiker is er dus van verzekerd dat de juiste codes binnen Bluebeam en Digitcalc worden gebruikt."

Game changer

Net als het programma TopCalc is het digitaal calculeren in Bluebeam inmiddels niet meer weg te denken in de branche. De gegevenskoppeling is een mooi voorbeeld van hoe innovatieve samenwerking kan leiden tot een remmende voorsprong op de concurrentie. Deze koppeling elimineert namelijk niet alleen de tijdrovende handmatige invoer van gegevens, maar reduceert bovendien fouten tot een minimum. Een must have voor de schildersbranche.

Voor een proefversie of demonstratie kunt u contact met ons opnemen op het telefoonnummer 040-2567850.