Nieuws & blog

Hoe "BIM" is Digitable?

Met de tijd mee

"Ik wil de toekomst van BAM neerzetten. Dan moet je natuurlijk niet achteraan lopen. Maar tegelijkertijd is er ook nog zoiets als de wet van de remmende voorsprong. Feit is dat wij voor het eerst innovatie als apart strategisch punt op de meerjarenagenda hebben gezet. We willen de dingen die we doen, beter doen. Daarnaast gaan we nieuwe dingen doen. Hierbij moet je denken aan het beter in praktijk brengen van bestaande innovaties, maar ook aan start­ups. Het doel is niet zozeer om een nieuwe iPhone uit te vinden of de Google van de bouw te worden, maar we willen de sector wel slimmer laten functioneren. Worden grote bouwers uiteindelijk software­bedrijven? Misschien voor een deel wel. Software wordt in ieder geval een heel belangrijk deel van onze business."

Bron: BAM baas Rob van Wingerden, via Cobouw.

Mensen willen geen 4mm boor, maar een 4mm gat

Bouwbedrijven in de bouw-, energie- en infrastructuurbranche vinden Bluebeam een ideaal hulpmiddel. Dat komt doordat alle teamleden -zowel de eigenaar, architect, bouwmanager, monteurs, onderaannemers als de interne organisatie (calculatie, werkvoorbereiding, productie)- Bluebeam voor samenwerking en digitalisering kunnen gebruiken om zo werkprocessen gestroomlijnder en met een duidelijke communicatie tot stand te brengen. Minder risico’s, meer zekerheden en meer efficiency.

Naast geautomatiseerd beheren van werkprocessen geeft Bluebeam ook de mogelijkheid tot het integreren van BIM om projecten sneller en efficiënter in kaart te brengen. Teams in het veld krijgen inzicht op voor hun belangrijke onderdelen van een project, 24/7, ongeacht de locatie. Bluebeam is dé tooling voor het vergroten van gezamenlijk inzicht in projecten, alwaar een project start: in de calculatie en werkvoorbereiding. Bluebeam is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, snel te implementeren en zorgt dat investeringen in technologie snel merkbaar zullen renderen. Alleen al het ontbreken van plotkosten levert gegarandeerd een directe besparing op. Door gegevens digitaal vast te leggen, worden deze makkelijker deelbaar en beheersbaar. Zo heeft u overal en altijd alle projectgegevens op een rijtje.

Bluebeam is ontworpen om mensen, informatie en processen met elkaar te verbinden. Maar tevens draagt de software eraan bij dat calculaties sneller worden geleverd met een scherp oog op de begroting; de controle op en de werkstromen van documenten worden verbeterd en het proces effectief wordt beheerd om ontwerpen, tekeningen en andere documenten te bekijken, te herzien, te routeren en te controleren. Gebouwd als PDF-editor omvat Bluebeam mogelijkheden voor documentbeheer, projectcommunicatie en BIM voor een krachtige samenwerking en mobiliteit.

Video "Bluebeam – BIM werken naadloos samen" (klik hier)

Handige toolkit voor de bouw

De meeste bouwgerelateerde bedrijven kennen Digitable als dé specialist van toepassingen om het calculatieproces te versnellen, te vereenvoudigen en makkelijker deelbaar te maken. Een van de producten die Digitable verder heeft doorontwikkeld om toegevoegde waarde te kunnen bieden op de standaard meetsoftware van Bluebeam, is een op de bouw afgestemde toolkit. Hiermee kunnen alle veelvoorkomende metingen (plafonds, vloeren, wanden) direct gebruikt worden bij het samenstellen van een begroting. Dit levert direct een besparing op doordat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden.

Digitable biedt daarnaast software om draaitabellen te genereren gebaseerd op de data van Bluebeam. Deze tabellen kunnen compleet naar eigen inzicht worden ingedeeld en zelfs op meerdere niveaus worden gedraaid, zodat een begroting tot in detail kan worden voorbereid.

Naast passende software is ook het toepassen van daarop afgestemde hardware een belangrijk, vaak onderbelicht aspect om uw werkplek voor te bereiden op BIM. Of het nu gaat om 2D- of 3D-modellen: een werkstation van Digitable is perfect voorbereid op de introductie van BIM.

Neem voor meer informatie en een productdemonstratie contact op via 040-2567850 of stuur een email naar info@digitable.nl.

Video "Bluebeam vergemakkelijkt het calculatieproces" (klik hier)