Nieuws & blog

SGA Vakdagen Gorinchem

Recent is Digitable een samenwerkingsverband aangegaan met Bartels Datastore. In het door Bartels Datastore ontwikkelde softwarepakket Topcalc kunnen bouwbedrijven, afbouwbedrijven en schilders binnen één oplossing hun workflow managen van A tot Z. De samenwerking tussen beide partijen heeft geleid tot een oplossing waarmee digitaal gemeten hoeveelheden vanuit Bluebeam direct gekoppeld kunnen worden aan projecten in Topcalc.

De door Digitable aangeboden koppeling met Topcalc vereenvoudigt het traject dat gemoeid is met het voorbereiden van projecten. Door digitaal te meten op bouwtekeningen worden papieren dragers overbodig en neemt daarnaast het overzicht op het werk aanzienlijk toe. Ook versnelt de methodiek het calculatie- en werkvoorbereidingstraject en beperkt het de kans op het maken van fouten tijdens het uittrekken van hoeveelheden tot een minimum. Doordat hoeveelheden zonder moeite kunnen worden ingelezen in Topcalc, verliest u geen tijd meer met onnodig typewerk om gegevens van het ene naar het andere pakket over te zetten.

Door daarnaast gebruik te maken van een Digitable® zijn bouwtekeningen in groot formaat te bekijken en wordt digitaal calculeren een comfortabele klus. Verschillende tekeningen kunnen naast elkaar worden bekeken en worden haarscherp weergegeven op het 4K 50 inch beeldscherm van de Digitable®. De systemen draaien onder Windows 10 en functioneren als een traditioneel werkstation, maar zijn wat componenten betreft compleet afgestemd op digitaal meten op bouwtekeningen.

Onlangs hebben beide partijen samen een stand gedeeld op de SGA Vakdagen in Gorinchem, waar bestaande en nieuwe klanten van Bartels Datastore kennis konden maken met door Digitable aangeboden diensten en hardware.